Epres túrótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Epres túrótorta

Epres túrótorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

tésztához:
4 tojás 13 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor
krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej
20 dkg cukor
1 citrom leve és héja 20 dkg vaj vagy margarin
50 dkg túró 35 dkg eper
3 evőkanál eperlekvár

*

Elkészítés:

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és az olajat is. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütjük ( tűpróba ajánlott ). Ha elkészült a tészta, a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is.
Ha kihűlt, beletesszük a margarint vagy a vajat, és jól kikeverjük.
Végül hozzáadjuk az áttört túrót és a negyedekbe felvágott epret. A tésztalapot továbbra is a formában hagyva megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a túrós krémet. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Az elkészült tortát gyümölccsel díszíthetjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres túrótorta