Hozzávalók:
50 dkg liszt , 20 dkg porcukor , 25 dkg vaj vagy margarin , 2 egész tojás , csipet só , 1 cs sütőpor , 1 ek tejföl .
Töltelék : 50 dkg eper , 1 kg túró , 15 dkg por cukor , 1 vaniliás cukor ,
3 ek búza dara .
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit össze gyurjuk a kb 1 kanálnyi tejföllel hogy egy jól kezelhető tésztát kapjunk.
Amíg elkészítjük a tölteléket hűtőbe rakjuk a tésztát.
Az epret lemossuk kicsumázzuk és ketté vagjuk.
A túrót össze keverjük a cukorral, vaniliával citromhéjjal, A tésztát ketté vesszük és egyik részét 25 x30 tepsi méretre nyújtjuk, .
A tésztát meg szórjuk a 3 ek búzadarával majd ki rakjuk a félbe vágott eper szemekkel.
Erre rá simítjuk a túró tölteléket és befedjük a tészta másik részével.
Villával kissé meg szurkáljuk a tetejét 170 ˛/180 fokon kb 40 percig sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük és porcukorral meg szórjuk