Hozzávalók:
Palacsintatésztához (6-7 db-hoz)
15 dkg liszt
1 db tojás
4 dl tej (vagy 3 dl tej és 1 dl szódavíz)
késhegynyi só, cukor
kisütéshez olaj
A túrós-epres töltelékhez:
25 dkg túró
2-3 evőkanál natúr joghurt
1 csomag vaníliáscukor
cukor ízlés szerint
20 dkg eper
*
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sóval először kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, lassan apránként hozzáöntjük a tej felét, és mély tálban jól elkeverjük, Hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk, hogy csomómentes legyen.Egy kávéskanálnyi napraforgó olajat is adunk hozzá. Picit pihentetjük a tésztát (20 perc).
Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot. Az eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
A palacsintákat kisütjük sorban (minden egyes palacsinta előtt kenjük meg olajjal a sütőt), majd megtöltjük a túróval, és megszórjuk az eperdarabokkal, ésnégyrét hajtjuk.
Horváth Ilona palacsintareceptje alapján.