Hozzávalók:
palacsintatésztához:
30 dkg liszt
5 dl tej
4 dkg vaj
1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
2 ek cukor
csipet só
2 dkg élesztő
3 tojás
1 dl olaj a sütéshez
a krémhez:
25 dkg túró
2 ek tejföl
3 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt citromhéj
20 dkg eper
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl-nyi langyos tejben felfuttatom. A többi tejet is meglangyosítom, az olvasztott vajat belekeverem, a többi hozzávalókkal összekeverem illetve összeturmixolom. Végül hozzáadom a felfuttatott élesztőt. 30-35 percig kelesztem, majd úgy sütöm, mint a sima palacsintát csak kicsit vastagabbra.
Nekem ebből az adagból 10.12 nagy palacsinta lesz.
A túrót, tejfölt, cukrot, citromhéjat jól összekeverem illetve ezt is turmixolom.
Az epret megmosom, apróra darabolom és a túrókrémhez adom.
A még meleg palacsintába töltöm és porcukorral meghintem.