Epres tiramisu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Epres tiramisu

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 rúd vanília
20 dkg eper
40 dkg mascarpone
1 dl tejszín (növényi eredetű)
10 dkg porcukor
10 dkg babapiskóta
1 dl hideg feketekávé
2-3 ek. kakaópor

*

Elkészítés:

Előkészítés:
A vaníliarudat kettévágjuk (én most Bourbon vaníliás cukrot használtam), pépjét kikaparjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
Elkészítés:
A mascarponét elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszínnel és a cukorral. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban. A babapiskóták felét akkora, magas peremű tálba fektetjük, aminek az alját pontosan kitölti (kb. 20*15 cm). Rásimítjuk a krém negyedét. Ráfektetjük az eper felét, és erre kenjük még a krém negyedét.
A maradék babpiskótát szintén megforgatjuk a kávéban, és rétegezzük a krémre. Bevonjuk a maradék krém felével, kirakjuk a maradék eperrel, és rásimítjuk a maradék krémet. (Nekem nagyobb volt a tálam valamivel, így csak egy réteg epret tettem, mert nem lett volna elég a krém.) Rászórjuk gazdagon a kakaóport, és 3 órára hidegre tesszük. A félretett eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Epres tiramisu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres tiramisu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!