Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás
Krém hozzávalói.6 dl. tej, 2 csomag eper puding, 25 dkg. margari, 20 dkg, cukor.
Tetejére: fél liter eperízü szörp,1.5 dl. víz, 1 csomag zseletin.
10 db, óriás eper
*
Elkészítés:
Elkészítés:5 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,5 evőkanál vizet és a liszttel összekevert sütőport.Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Krém:Atejet a pudinggal felfőzzük, hülni tesszük. A margarint a cukorral kikeverjük,és a kihült pudinggal jól elkeverjük.
A szőrpöt a vize a zselatinnal elkeverjük, felfórrósítjuk, nem szabad fórralni, hűtjük.
A kihült tésztát egy olyan tepsibe tesszük, amit nem féltünk a karcolástól.Rákenjük a krémet úgy, hogy teljesen a tepsi széléig kiérjen a krém, így a zselé nem tud lefólyni.Rászeleteljük az epret, és ha már majdnem megdermedt a kocsonyánk egyenletesen elosztjuk a gyümülcsök tetején, Tepsiből szeleteljü,2-3 órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.


