Epres Rétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Epres Rétes

Recept leírás:

Hozzávalók:

Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
1,2 Kg eper
6 dl tejszín
3 dkg zselatin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl olaj

*

Elkészítés:

A rétestésztát laponként bő olajban megsütjük, lecsepegetjük és leszárítjuk. Közben a megtisztított eper felét belekeverjük a cukorral ízesített tejszínhabba, és hozzá adjuk a felolvasztott zselatint az egészben hagyott eperszemekkel együtt. A kisütött réteslapra vastagon rákenjük a tölteléket, majd a másik réteslappal beborítjuk, vaníliás porcukorral meghintve hűtőben megdermesztjük, majd téglalap alakúra felszeletelve, tejszínhabbal díszítve hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres Rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!