Epres puding krémes diós piskótám

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Epres puding krémes diós piskótám

Epres puding krémes diós piskótám

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

tészta..
..
8 DB TOJÁS…….4 EVŐKANÁL VÍZ……..12 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR……
8 CSAPOTT EVŐKANÁL DARÁLT DIÓ……18 CSAPOTT EVŐKANÁL LISZT…..
1 SÜTŐPOR.
krém..
8 DL TEJ……..8 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR…2 DB VANÍLIA PUDINGPOR…
30 DKG FAGYASZTOTT EPER
szóráshoz..
2 MARÉK DARÁLT DIÓ

*

Elkészítés:

először a fagyasztott epret felengedjük és lecsöpögtetjük…ha jól lecsöpögött akkor
összeturmixoljuk
a tejet a cukorral és a pudinggal kemény krémé főzzük és hideg vízbe állítjuk a lábast és kevergetve kihűtjük…ha elégé meghűlt akkor betesszük hűtőbe hogy teljesen kihűljön…ezután összevegyítjük az eperrel és robot géppel jól összedolgozzuk.
a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral a vízzel , sütőporral habosra keverjük……a tojásfehérjét kemény habbá verjük….
a sárgájához adjuk a darált diót és a lisztet valamint a hab felét és gyenge mozdulattal összekeverjük majd hozzá vegyítjük a hab másik felét óvatosan keverve
zsírpapírral kbélelt tepsibe simítjuk majd 175 fokon 35 percig…..tűpróba…..sütjük
ha kihűlt ketté vágjuk és megkenjük a pudingos epres krémmel…
tetejét vékonyan átkenjük a krém maradékéval és megszórjuk darált dióval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres puding krémes diós piskótám