Hozzávalók:
tészta..
..
8 DB TOJÁS…….4 EVŐKANÁL VÍZ……..12 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR……
8 CSAPOTT EVŐKANÁL DARÁLT DIÓ……18 CSAPOTT EVŐKANÁL LISZT…..
1 SÜTŐPOR.
krém..
8 DL TEJ……..8 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR…2 DB VANÍLIA PUDINGPOR…
30 DKG FAGYASZTOTT EPER
szóráshoz..
2 MARÉK DARÁLT DIÓ
*
Elkészítés:
először a fagyasztott epret felengedjük és lecsöpögtetjük…ha jól lecsöpögött akkor
összeturmixoljuk
a tejet a cukorral és a pudinggal kemény krémé főzzük és hideg vízbe állítjuk a lábast és kevergetve kihűtjük…ha elégé meghűlt akkor betesszük hűtőbe hogy teljesen kihűljön…ezután összevegyítjük az eperrel és robot géppel jól összedolgozzuk.
a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral a vízzel , sütőporral habosra keverjük……a tojásfehérjét kemény habbá verjük….
a sárgájához adjuk a darált diót és a lisztet valamint a hab felét és gyenge mozdulattal összekeverjük majd hozzá vegyítjük a hab másik felét óvatosan keverve
zsírpapírral kbélelt tepsibe simítjuk majd 175 fokon 35 percig…..tűpróba…..sütjük
ha kihűlt ketté vágjuk és megkenjük a pudingos epres krémmel…
tetejét vékonyan átkenjük a krém maradékéval és megszórjuk darált dióval