Epres piskóta torta, liszt nélkül

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Epres piskóta torta, liszt nélkül

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 db tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
kb 25 dkg földieper
Tetejére: porXukor

*

Elkészítés:

A kókuszreszeléket összekeverjük a konjac liszttel.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk majd hozzáadjuk a tojások sárgáját az eritritet, a vizet mindeközben folyamatosan működtetve a robotgépet, végül a kókuszreszelékes keveréket is beleforgatjuk.
Kerek tortaformát (28 cm) sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.
Tetejére, megmosott, kettőbe-négybe vágott epreket szórunk.
Előmelegített 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Tűpróba!
A formából kivéve tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, majd tortatálra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, kevés porXukorral megszórva kínáljuk.

Epres piskóta torta, liszt nélkül

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres piskóta torta, liszt nélkül

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!