Epres piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Epres piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
10 tojás
10 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt + 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
8dl tej
3zacskó vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1l habtejszín
2 kávéskanál zselatin

*

Elkészítés:

Felve rjük a tojásfehérjét addig, amíg nem görbül a habverőn, ha kiemeljük.
Beletesszük a cukrot, aztán a tojássárgáját-halványodásig verjük.
Óvatosan belekeverjük akakaóporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém :a pudingport elkeverjük tejjel, 15 perc állás után a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük az elegyet, keményre felfőzzük, beletesszük a cukrot, hűtjük-többször megkeverjük.
A habtejszínből kiveszünk 1dl-t, elkeverjük, majd melegítjük a zselatinnal-ha eltűntek a szemcsék, levesszük a tűzről.
hűtjük.
Felverjük félig a habtejszszínt, hozzáadjuk a zselatinost keményre verjük, elfelezzük.
Felét óvatosan elkeverjük a hideg pudinggal.
A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk, megtöltjük : krém-eper-lap-krém-eper-lap stb.
A tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, díszítjük.
Legalább 4 órán át álljn hűtőbe a darabolás előtt.
.

Epres piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!