Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg kristálycukor
2 cs. vaniliás cukor
20 dkg vaj
csipet só
2 tojás
Tőltelék
60-70 dkg friss eper
4 púpos evőkanál étkezési keményitő
1/2 citrom leve és reszelt héja
10 evőkanál kristálycukor
Tálaláskor
porcukor ,eper
*
Elkészítés:
-1) tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót
-rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat
-kézzel ,,vizes homok ,,állagúra morzsoljuk
2 ) sütőpapirral kibélelt tepsibe beleszorjuk a tészta felét majd tenyérrel lenyomkodjuk
3)az epret alaposan megmossuk,
-konyhai papirtörlővel leitatjuk,róla a felesleges vizet,majd csumázás után késsel feldaraboljuk
-rászorjuk a cukrot,az étkezési keményitőt,izesitjük a citromlével és a citrom reszelt héjával
4) az eperőlteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk és elosztjuk rajta egyenletesen
– a tésztaalap másik felét ráreszeljük az epertöltelék tetejére
5) előmelegitett sütőben 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt ropogósra sütjük
-langyosra kihütjük ,majd felkockázzuk
-porcukorral megszorva ,eperrel diszitve tálaljuk