Hozzávalók:
(2 db, 20-22 centis formához)
22 dkg liszt
35 dkg cukor
9 dkg holland kakaó
2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 tk só
2 nagy tojás
20 dkg natúr joghurt
1,2 dl olaj
1 tk. vaníliakivonat
1 csésze presszókávé
A KRÉMHEZ:
75 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1,5 dl tejszín
fél citrom leve
40 dkg eper
*
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formákat alul sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, és a sót összekeverjük. A tojásokat simára keverjük a maradék 4 hozzávalóval. A száraz hozzávalókat rászitáljuk a nedves hozzávalókra, simára keverjük. A tésztát kettéosztjuk és készre sütjük a lapokat. Ezután mindkét tortalapot vízszintesen kettévágjuk, így 2 centinél magasabb 4 lapot kapunk.
A krémhez a hozzávalókat a kézi mixer legmagasabb fokozatán 5 perc alatt habosra keverjük. A tortalapokat a vékonyra szeletelt eperrel kirakjuk és sorban megkenjük a mascarponés krémmel. A tortát kívülről vékonyan (nem baj, ha átlátszik a csokis tortalap) áthúzzuk a krémmel.