Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
4 cs dupla soros baba piskóta
15 dkg nutella
pici tej
400 ml habalap
50 dkg eper friss
10 dkg cukor
Tetejére
mixelt eper velő
tejszínhab
friss eper
*
Elkészítés:
Előkészítjük a piskótákat
A nutellát jól elkeverjük a mascarpone felével
Felverjük az előzőleg lehűtött habot
Botmixerrel az eperből pár szemet a tetejére kihagyva krémes elegyet készítünk.
A mascarpone másik felét elkeverjük az eper mix 90%.val
A maradék 10%a tetejére díszités.
Mindkét krémbe teszünk a habból ezt is jól kikeverjük.
Habzsák díszitésre szintén tegyünk félre ebből is.
A szív alakú kapcsos torta formát csak a karimát használjuk.
Alsó sort kirakjuk éppen csak tejbe mártott piskótákkal
Erre a nutellás krémet rakjuk Rárakjuk a másik réteg piskótát és erre kerül az epres krém.Mindaddig ismételjük amíg a torta forma megtelik.Legfelülre epres krém került.
A maradék epres krémmel bevonjuk a tortánk tetejét.
Tetszés szerint díszítjük,én habformákkal epermixxel és friss eperrel készítettem.
Oldalát nem vontam be mert így szépnek gondolom.
Egyszerű de nagyszerű és finom torta Szülinapra a páromnak és a fiamnak.Elég nagy a forma így most ketten kapnak egy nagy szívet.
A 10 dkg cukor 5-5 dkg
az eperbe és a tejszínbe került aki enélkül készíti semmi probléma.