Hozzávalók:
Hozzávalók:
11 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
1 tojás
24 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1,2 dl tej
1 teáskanál vaníliás cukor
2 bögre eper (1 bögre = 2,5 dl)
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A cukrot és a megolvasztott margarint krémesre kikeverjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük őket. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd ezeket jól elkeverjük. A cukros keverékhez felváltva hozzáöntögetjük a lisztes keveréket és a tejet, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Vigyázni kell, hogy tényleg csak addig keverjük, amíg muszáj, különben túl nehéz lesz a muffin tésztája. Ezután jöhet az eper, amit előzőleg megmostunk, megszárítottunk a víztől (a legegyszerűbb papírtörlőn) és felnegyedeltünk. Óvatosan belekeverjük a tésztába, majd a muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk azt.
A papírokba elég nagyjából 1 evőkanálnyi tésztát kanalazni, így kb. 24 muffin lesz ebből a mennyiségből. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.