Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk.
( Fagyasztott eperből i skészülhet ) A tojásokat szétválasztjuk, 2 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
Simára keverjük a tojássárgáját ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, a pudingporral, az eperpürével és kb.
1/2 dl tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot részletekben beleszaggatjuk, oldalanként kb.
1/2-1/2 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A forró tejbe folyamatosan belekeverjük a epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, csokiba mártott eperrel díszítjük.