Hozzávalók:
Erre a receptre nemrég találtam rá, nagyon örültem neki, egyszerű és gyorsan elkészíthető, a gyerekek kedvence. Idén sok eper termett és gondoltam hasznosítom.
25 dkg rétesliszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 evőkanál rum (elmaradhat)
6 db tojás
60 dkg eper
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem.
A sárgákat a cukorral és margarinnal habosra verem.
A felvert krémhez hozzáadom a réteslisztet óvatosan, jól elkeverem.
Az egész tésztába beleforgatom apránként a felvert kemény habot.
Sütőpapíros közepes tepsibe helyezem a tésztát.
Belenyomkodom a tetejébe az eperszemeket, ha nagyobbak, akkor érdemes szétvágni.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba.
Kiveszem a tepsit, akkor picit hagyom hűlni, majd leszedem a sütőpapírt, amikor teljesen kihűlt a süti, akkor szeletelem fel.