Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 bögre finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 kévéskanál fahéj,1 csipet só, 20 dk darált mák, 10 dk puha vaj, 1 bögre cukor, 2db tojás, 1 narancshéj (éncitromhéjat tettem), 1 bögre tej, 3 evőkanál lekvár (én eper lekvárt tettem) Tetejére 2 db kivi, 75 dk eper, (ha mirelit epret használok akkor megszóróm még zsemlemorzsával is a tetejét.
*
Elkészítés:
A szárazanyagokat egy tálban összekeverem (liszt, sütőpor, fahéj, só, mák, narancs v.
citromhéj.
Vajat, cukrot tojást lekvárt egy másik edényben jól összekeverem, majd a szárazanyagokba öntöm plusz még a bögre tejet és jó elkeverem (elég a fakanál nem kell robot) Majd egy 20×30-as tepsibe sütőpapírrí öntöm, a tetejére szórom az epret és a kivit amiket előzőleg összedaraboltam és lecukroztam egy kicsit.
190 fokra előmelegített (hőlégkeveréses) sütöben 25 percig sütöttem.
(azért nem árt egy tűpróba) Nagyon finom, könnyű piskótaszerű a tésztája.