Hozzávalók:
40 dkg eper
4 dl víz
2 cs zselatin
4 ek cukor
Krémhez:
2,5 dl habtejszín
400 g epres joghurt
1dl zselatin
Piskótához:
9 tojás
9 ek cukor
9 ek liszt
Fél csomag sütőpor
Fél üveg eperlekvár a kenéshez
*
Elkészítés:
Az epreket megmosom, kettévágom és folpackkal kibélelt formába sorakoztatom.
A vízbe felmelegítem a cukrot és a zselatint (nem forralom, csak melegítem!) majd amikor kész, 1 dl-t félrerakok a krémhez belőle, a többit pedig az eperre öntöm.
Hűtőbe teszem amíg meg nem dermed.
(Én 10-15 percre fagyasztóba, majd a hűtőbe raktam) közben a habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a joghurtot, majd a zselatin.
Ezt is hűtőbe teszem az összeállításig.
A piskótához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd egyesével a sárgáját is hozzáadagolva egynemű masszát készítek.
A tésztához a lisztet és sütőport is hozzákeverem óvatosan.
Sűtőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm a tésztát.
2 lapot sütök.
Feltekerem, hagyom teljesen kihűlni, majd eperlekvárral megkenem.
A piskótatekercset kb 1 centi vastagra felvágom, majd a megdermedt epres zselére rakok egy sort.
Erre jön a krém, majd a maradék piskótatekerccsel befedem.
Hűtőben, összeállítás után 2-3 órával kifordítom a formából és szeletelem.
Jó étvágyat!