Epres habos Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

38

Nehézség

Könnyű

Epres habos Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tante Fanni Leveles tészta 450 gr-os
1liter tej
20 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
2 lapzselatin
6 dl tejszín
1 vanília rúd
eper a díszítéshez

*

Elkészítés:

A Tante Fanni leveles tésztát kicsomagoljuk a sütőpapír segítségével. 8×8-as négyzetekre vágjuk. 1 lapból pontosan 15 db lesz.
200 fokos sütőben 15 perc alatt arany barnára sütjük.
Közben a tejet elkeverjük a pudingporral, cukorral és a vanília rúd kikapart belsejével és a héjat is beledobjuk a pudinghoz.
A pudingot megfőzzük. Mikor megfőtt a pudingunk, teljesen kihűtjük, többször átkevergetve.
A zselatin lapokat 5 percig hidegvízben áztatjuk, majd óvatosan kinyomjuk és még a meleg krémhez keverjük.
Miután kihűlt belekeverünk 2 dl tejszínt.
A kihűlt tészta kockákra, (15 db-ra) krémet halmozunk, majd a másik tésztákkal lefedjük.
A maradék tejszínhabot kemény habbá verjük 1 perc alatt, a TW Gyorskeverő segítségével. TW Krémharmóniába vagy nyomózsákba, tortadíszítőbe tesszük a tejszínhabot és a süti tetejére halmozzuk.
Megjegyzés: Az előkészítési időbe belevettem a krém kihűlésének idejét is!
Félbevágott eprekkel díszítjük.
Ajánlott Tupperware termékek:
TW Sajtkés a tészta feldarabolásához
Mesterszakács Nyeles edény a krém főzéséhez
TW Gyorskeverő
Krémharmónia

Epres habos Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres habos Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!