Epres-habos sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Epres-habos sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
2 ek porcukor
1 cs sütőpor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
50 dkg eper
2cs citromos vagy vaníliás pudingpor
2cs vaníliás cukor
1-2 kanál kristály cukor
kevés fahéj vagy 1 citrom héja
Tetejére:
4 tojás kemény habja
30 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
kevés citromlé

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Nem muszáj, de még le kellett szednem az epret.
Ezután kinyújtjuk akkorára amekkora sütőedényünk van. 32×32-es vagy én például 28×19 cm-esben sütöttem, így vastagabbak a rétegek.
Zsírozzuk, lisztezük tepsit, és így tesszük bele a kinyújtott tésztát. 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Az epret többször váltott vízben megmossuk, TW Salátaszárítóban megszárítjuk. Kicsumázzuk. Beletesszük egy Mesterszakács Főzőedénybe, TW Krumplinyomóval kissé összenyomkodjuk és elkezdjük lassan főzni, mintha dzsemet készítenénk.
Amikor elég levet engedett ki az eper, hozzákeverjük a pudingporokat, cukrot, és sűrű krémmé főzzük. Mikor kész a krém belekeverjük a vaníliáscukrot, és aki szereti keverhet hozzá őrölt fahéjat is, vagy citromhéjat. Én ez utóbbit tettem hozzá inkább.
A krémet a tésztára simítjuk.
Visszatesszük a sütőbe, és megsütjük.
E közben a tojások fehérjét a porcukorral , vaníliás cukorral, és kicsi citromlével jó kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban és a majdnem megsült sütire tesszük, 5-6 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük

Epres-habos sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres-habos sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!