Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg búzadara
5 ek. cukor
3 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg eper
20 dkg eperdzsem
*
Elkészítés:
A tejbe belefőztem a búzadarát, 2 tojássárgáját kikevertem 4 ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral, hozzáadtam, beletettem 3 dkg megmosott mazsolát és belereszeltem 1 citrom héját, majd az egészet együtt sűrűre főztem.
Levettem a tűzről, még forrón belekevertem 3 dkg vajat és beleforgattam a tojások keményre vert habját, amit 1 csapott ek. cukorral vertem fel. Hideg vízzel kiöblített tálba öntöttem, lehűtöttem.
Amikor kihűlt tányérra borítottam és leöntöttem megmelegített eperdzsemmel, majd félbevágott, friss eperrel raktam körbe, és a tetejére is az került.