Epres csokitorta (saját recept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Epres csokitorta (saját recept)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
3 dl tej
5 dkg liszt
2 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
20 dkg eper
15 dkg eperlekvár

*

Elkészítés:

A hozzávalókból sütök egy szögletes piskótát, 30X35 centis tepsiben. Én egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt hosszában kettévágom, majd a két keskeny lapot lapjában is ketté. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Így lesz egy szép magas, szögletes tortám. Tetejét kirakom eperrel, az eperlekvárt megmelegítem, felolvasztom, majd amikor kicsit hűlt az eperre csorgatom, rögtön hűtőbe teszem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres csokitorta (saját recept)