Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
3 dl tej
5 dkg liszt
2 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
20 dkg eper
15 dkg eperlekvár
*
Elkészítés:
A hozzávalókból sütök egy szögletes piskótát, 30X35 centis tepsiben. Én egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt hosszában kettévágom, majd a két keskeny lapot lapjában is ketté. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Így lesz egy szép magas, szögletes tortám. Tetejét kirakom eperrel, az eperlekvárt megmelegítem, felolvasztom, majd amikor kicsit hűlt az eperre csorgatom, rögtön hűtőbe teszem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.