Epres Charlotte

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

17

Nehézség

Könnyű

Epres Charlotte

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
1 csipet só
4 tojássárgája
4evőkanál hideg víz
8 lapos evőkanál cukor
8 púpozott evőkanál liszt (átszitált)
1 kiskanál sütőpor
Piskóta töltéséhez: eperdzsem
Krémhez:
450 g-os mirelit eper (jobb híjján, ha nincs friss)
150 g porcukor
10 g étkezési zselatin, feloldva 1 dl vízben
4 dl növényi tejszín

*

Elkészítés:

4 tojásból készítettem vizes piskótát, elkentem sütőpapírral bélelt gáztepsin. Kb 10-15 perc alatt készre sütöttem. Azonnal kiborítottam gyúródeszkára, lekaptam a hátáról a sütőpapírt, de vissza is csúsztattam alá…..Aztán sütőpapírostul, jó szorosan feltekertem, majd így rögzítettem (hogy ne guruljon szét), és hűtöttem ki. (Szóval bőrös rész van kívül, a lyukacsos belül…mivel az fogja magába szívni a dzsemet.)
Amikor kihűlt, megkentem a belsejét eperdzsemmel, majd szorosan visszatekertem. Kb. ujjnyi vastag szeleteket vágtam, függőlegesen, nem sréan!
Félgömb formájú tálat kibéleltem úgy folpackkal, hogy kifelé is lógjon belőle. Aztán pont a közepére raktam az első piskótatekercset, majd szorosan mellé a többit is, míg tele nem lett a félgömb. Aztán beletettem a krémet, és a tetejére is vízszintesen pakoltam piskótatekercset. Csaltam, mert kb 2 még kellett volna, azt tejbe áztatott keksszel pótoltam. Tehát legközelebb vagy két rudat készítek, vagy vékonyabbra szeletelem:)
Krémkészítés: Nagyon pikk-pakk dolog! Turmixgépbe bele az epret a cukorral!
A zselatint picit melegíteni kell,hogy elolvadjanak a szemcsék. Mielőtt hűlés közben elkezdene kötni, hozzá kell önteni a félig felvert habhoz, és tovább verni, kemény habbá. Aztán a habot és a tejszínt óvatosan egybe kell forgatni. Ha hígabb lenne, vagy túl édes, pici citromlével lehet korrigálni rajta!:)

Epres Charlotte

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epres Charlotte