Hozzávalók:
A tésztához:
6db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál lszt
1 késhegynyi sütőpor.
A krémhez:
9dl tej
3 csomag csokoládé pudingpor
4 evőkanál cukor
A zseléhez:
1/2 kg eper
1 csomag zselatin
3dl víz
3 evőkanál cukor
20 db babapiskóta
1/2 liter tejszín
csokidíszek.
*
Elkészítés:
Felverjük a tojásfehérjét keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját egyenként beletesszük, addig verjük, amíg halványsárga lesz.Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingporokat elkeverjük tejjel, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, keményre főzzük, végül belekeverjük a cukrot.
Az epret lecukrozzuk, állni hagyjuk.A zselatint felmelegítjük a vízzel, hozzákeverjük az eperhez.Fóliával bélelt edénybe öntjük, rárakjuk a babapiskótát, betesszük hűtőbe.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a fele csokiskrémmel, ráborítjuk a babapiskótás zselét, arra is csokikrémet teszün, befedjük a másik piskótalappal, legalább 6 órára hűtőbe tesszük.Az idő leteltével felverjük a tejszínt, bevonjuk vele a piskótát, díszítjük.