EPERTORTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

EPERTORTA

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótához
·                         8 db tojás
·                         8 evőkanál cukor
·                         8 evőkanál liszt
Tejszínes eperkrémhez
eper (fagyasztott is lehet)
·                         500 g eper fagyasztott is lehet
·                         85 g porcukor
·                         1/2 citrom leve
·                         500 ml habtejszín alaposan behűtött
·                         2 tasak zselatin instant
A díszítéshez
eper (fagyaszott is lehet)

*

Elkészítés:

1.               A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
2.               Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
3.               Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.
4.               A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.
5.               A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.
6.               Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.
7.               Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.
8.               Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.
Készíthetjük egy eperpudingos krémmel töltve is. (pudingpor felfőzve + 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével).

EPERTORTA

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

EPERTORTA