Hozzávalók:
Piskóta:
8 db tojás
12 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
10 evőkanál liszt
4 evőkanál étolaj
Krém:
1/2 l tej
1 cs. eperpuding
1 cs étkezési zselatin
6 dl tejszin
2 habfixáló
50 dkg vagy több földieper ( szamóca )
*
Elkészítés:
8 db tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral 1/2 cs sütőporral 4 evőkanál vízzel 4 evőkanál étolajjal habosra kkeverjük.
8 db tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral szintén habosra keverjük.
A tojássárga masszához hozzá keverjük a 10 evőkanál lisztet majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kerek tortaformában készre sütjük.
A tortaformát én kinyitom az alját nem teszem bele helyette sütőpariral bélelt tepsibe helyezem és és úgy sütöm meg a piskótát.
Pudigport 1/2 l tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert lereszeljük és hozzákeverjük a pudinghoz.
Tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük. Díszitéshez félreteszünk kevés tejszinhabot.
A többi tejszinhabhoz óvatosan hozzákevejük az eperkrémet.
Teljesen kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük az eperkrémmel.
Minden lapnál a krémre eperszeleteket teszünk és úgy fedjük be a következő piskótalappa.
Tetejét és oldalát is bevonjuk az eperkrémmel a félretett tejszinhabbal és eperrel diszitjük.
Pár órahosszára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.