Hozzávalók:
Krémhez:
5 db tojás sárgája
3 ek cukor
1 cs epres pudingpor
1 l tej
Habhoz:
5 tojásfehérje
3 ek cukor
Püréhez:
25 dkg eper
2 cs vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját egy Mesterszakács Főzőedényben kikeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, egy kis tejet és simára keverjük. A maradék tejet is hozzáadom és krémmé főzöm. Félre teszem kissé hűlni.
A tojások fehérjét egy Tupperware Mikrós Edényben kemény habbá verem a cukorral.
600 W-on 1 percig főzöm a mikróban.
A mikróban elkészült habot egy megfelelő méretű Elegancia Tálba szaggatom, majd leöntöm az epres krémmel.
Ez alatt a megmosott, lecsepegtetett epret lecsumázom, beleteszem a Magas Turbó Aprítóba és pürésítem a vaníliás cukorral.
Ezt az eper pürét a krémhez keverem.
Hagyom kihűlni a madártejet, hűtőbe teszem és jól lehűtve kínálom.
Eperszeletekkel díszítem tálaláskor.