Epermézes epres habos sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Epermézes epres habos sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         Piskótához
7 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
7 ek. víz
1 dl eper bor én eper mézeset használtam
·         Habhoz
5 dl hullala tejszín
3 kanál porcukor  tejszín édesítéséhez
30 -40 szem eper ízlés szerint

*

Elkészítés:

Elkészítés
1.Piskótát sütünk 7db tojásból. A 7 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet  az eperbort és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük, 20-25 perc alatt .
3.A tejszínt felverjük az eperből 10 szemet össze turmixolunk majd hozzá adjuk  a tejszínhez  jó kemény  habbá keverjük ki . Porcukorral ízesítjük.
4.A kihűlt piskótára felszeletelt epret rétegezünk és rákenjük a tejszínes krémet  .
Fantáziánk szerint díszíthetjük én most a saját készítésű fondant virágokkal díszítettem .

Epermézes epres habos sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Epermézes epres habos sütemény