Hozzávalók:
1 kg érett apró szemű eper
500 gr fehér vagy barna kandiscukor
1 üveg (0,7 l) rum vagy konyak.
*
Elkészítés:
Az epret megmossuk a 4 l-es Új Hullám Tálban, jól lecsepegtetjük a KM Nagy Szűrőben és leszárítjuk a TW Salátaszárítóban, eltávolítjuk a szárát. Egy üvegbe az epret és a kandiscukrot rétegezve belerakjuk.
Hozzáöntjük a rumot vagy konyakot. Az üveget lezárjuk.
Néhány hétig (1 hónapig szoktam) érleljük, majd a levet szűrőpapíron átszűrjük az előkészített palackokba. Néhány hétig még hagyjuk állni, majd fogyasztható.
TIPP:A visszamaradt epret elhasználhatjuk gyümölcssalátákba, bólébe, de pár szemet tehetünk a likőrös üvegünk aljába is. Természetesen gyermekeknél a gyümölcssalátába ne kerüljön az alkoholos eperből!!
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
4 literes Új Hullám tál, amiben az epret jól kiáztatjuk, megmossuk
4 literes Konyhaművész Nagy Szűrő a lecsepegtetéshez
KM Saláta centrifuga az eper szárításához
TW Digitális Konyhamérleg az eper kiméréséhez