Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kocka élesztő
3 EK cukor
pici só
6 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárgája
3 dl tej
*
Elkészítés:
Ezt a finom kalácsreceptet Limara oldalán találtam, de én házi lekvárral töltöttem A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljjuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Közben a kelesztőgépbe beleszórjuk a lisztet, sót, 2 sárgáját, olvasztot vajat, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt.
Hagyjuk hogy a gép bedagassza és megkeljen a tésztánk.
Ha megkelt – kb.
1 óra – deszkára forditjuk, 2 részre osztjuk és 6 – 6 gombócot / vagyis 12 gombócunk lesz / formázunk.
Mindegyiket téglalap alakúra kinyújtjuk, ráteszünk 1 kanállal a töltelékből, az egyik végén az egyharhad részét ujjnyi csikokra vágjuk, majd a másik végétől feltekerjük.
A tepsin még 45 percig pihentetjük, majd a közben 170-180 fokra felmelegitett sütőbe rakjuk kb 25 percre.
Még forrón megkenjük olvasztott vajjal és cukorral elkevert fahéjba forgatjuk.
Jó étvágyat !!!