Eperkrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Eperkrémleves

Eperkrémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg eper
25-30 dkg cukor
0,25 l  tejszín
1 db citrom
fahéj, szegfűszeg, só ízlés szerint
2 l víz
4 dkg (3evőkanál) Haas Natural keményítő

*

Elkészítés:

A szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat 1dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, így egy fűszerkivonatot kapunk.
5-6 szem epret cikkekre vágunk, kevés cukorral meghintjük, és félretessszük.
A maradék epret a cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáöntjük a fűszerkívonatot, a citrom levét, és a tejszínt.
A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük, majd levessszük a tűzről, és összeturmixoljuk, ezt követöen szitán átszűrjük, így 3 liter levest kapunk, mely 6 fő számára elegendő.
A krémlevest jól lehűtjük, végül tálaláskor a félretett eperrel díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eperkrémleves