Eperkrémes tornyok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Eperkrémes tornyok

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:

*

Elkészítés:

Először a kakaós kevert tésztát készítjük el.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálkában megolvasztjuk a margarint és a tojással, cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává keverjük.
Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (6 cm-eset használtam ) korongokat vágunk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon kb.
5 perc alatt sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Az epret alaposan megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és pépesítjük, a krémhez keverjük.
Két korongot összeragasztunk némi krémmel, majd körben is lekenjük, a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Amikor minden torony elkészült, a maradék krémet elosztjuk szépen a tetejükön.
Eperrel és menta levélkékkel, valamint tortadarával díszítjük.
Mindenképpen hűtőben ajánlott tárolni.

Eperkrémes tornyok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eperkrémes tornyok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!