Eperhab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Eperhab

Eperhab

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók (4 kis tálkához):
Fél kiló eper (lehet fagyasztott is), fél liter habtejszín, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.nálam 10dkg

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük. Az epret a cukorral turmixgépben pürésítjük. (Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.) Az eperpürét a tejszínhabba keverjük. (A tejszínből is érdemes eltenni a díszítéshez.)
Az eperkrémet tálkákba adagoljuk. Tejszínhabbal, eperrel,  díszítjük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
Ha nem rögtön tálaljuk a krémet, akkor a tejszínbe fölveréskor tegyél habfixálót.
.
Ebből a krémből (habfixáló nélkül) fagylaltot is csinálhatsz, ha fagylaltgépbe öntöd, vagy parfét, ha mélyhűtőben megfagyasztod.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eperhab