Hozzávalók:
2 kg eper
45 dkg cukor
1,5 cs. Hass Quittin zselésítő szer 3: 1
*
Elkészítés:
Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, majd megtisztítjuk, eltávolítjuk a levélszárakat. Így tisztán legyen 2 kg az eper.
Az Új Generációs Konyhai Késsel az epreket feldaraboljuk. Én négybe vágtam, de ki hogy szereti, úgy aprítja.
A felaprított epret a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe tesszük. Rászórjuk a zselésítő szert. Jól összekeverjük és feltesszük a tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton- nekem a kerámia lapon a 6-os a legnagyobb- felforraljuk, állandóan kevergetve a Mesterfogás Keverőkanállal.
Mikor már jól forr, hozzáadjuk a kimért cukrot és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Miután elkezd újra forrni a dzsem, még 5 percig zubogva forraljuk és természetesen keverjük.
Jól kimosott, kiforrázott, fertőtlenített üvegekbe töltjük és az üveget azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Miután visszaforgattuk az üvegeket, mehet végleges helyére.
Nem kell dunsztolni!!
Tipp:Ezzel a zselésítő szerrel cukormentes dzsem is készíthető. Ebben az esetben 0,25 kg Haas Glukonont számítunk 1,5 kg gyümölcshöz és másfél tasak Quittin-t adunk hozzá.
Xilittel és Steviával is így járunk el.
Az elkészítéshez Javasolt Tupperware termékek:
TW Digitális Konyhamérleg
Új Hullám Kettős Tányér cukor kiméréshez
Konyhaművész Nagy szűrő
Óriáskelesztő gyümölcs mosásához
Új Generációs Konyhai Kés
Mesterfogás Keverőkanál
7,5 l-es Mesterszakács Füles
Főzőedény
Mesterfogás Merőkanál