Hozzávalók:
0,5 kiló túró,
200 g. tejföl,
200 g. habtejszín (1 doboz)
200 g. háztartási keksz,
125 g. vaj,
200 g. porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2 x 100 g.)
1 csomag (125 g.) kandírozott eper,
2 dl. eperbor.
*
Elkészítés:
A kekszet összedaráltam ( robotgépben ) majd az olvasztott vajjal kikevertem.
Kapcsos tortaformának az aljára sütőpapírt tettem úgy, hogy az aljára ráterítettem, majd összekapcsoltam, és a papírt ezután körbevágtam.
( Később kiderült, jól gondolkoztam.
) A darált kekszet a forma aljára nyomkodtam, majd hűtőbe tettem.
A túrót, a tejfölt összekevertem, hozzáadtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörtem.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőztem, a habtejszínt felvertem, majd mindkettőt hozzákevertem a túrókrémhez.
A kandírozott eperből néhány darabot félretettem a díszítésre, a maradékot apróra vágtam, és azt is belekevertem a krémbe.
A kekszes alapra simítva, ment vissza a hűtőbe.
A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel, és a másik deci eperborral felforraltam, majd mielőtt megdermedt volna, – kis hűtés után, – a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntöttem.
Kicsit megütögettem, hogy elsimuljon, majd ismét a hűtő következett.
Blogoldalamon is látható a tortáról szóló írásom: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/12/eperboros-turotorta-kandirozott-eperrel.
html


