Eper lekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Eper lekvár

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kg eper
15 dkg BIO nádcukor
1 dl Cherry
2 cs. dzsemfix 3: 1

*

Elkészítés:

Leszedjük az epret (vagy megvesszük a piacon). Többször váltott hidegvízben jól megmossuk az epret.
Mikor már tiszta a víz, a nagy TW Konyhaművész szűrőbe öntjük és folyóvízzel még jól átmossuk.
Ezután kis adagonként a TW Salátaszárító kosarába rakjuk, megpörgetjük, hogy jól leszáradjon.
Leszedjük a csumáját.
A 6 literes Kristálytálból átöntjük a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe és rúd mixerrel össze turmixszoljuk az epret.
A BIO nádcukrot összekeverjük a dzsem fixszel és az eperhez keverjük.
Magas hőmérsékleten (nagylángon) felforraljuk, közben állandóan keverjük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cherryt.
A tisztára mosott, öblített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk és 15 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Ezután szárazdunsztba tesszük a lekvárt.
Szorosan egymás mellé rakjuk az üvegeket és pléddel vagy takaróval betakarjuk. Itt hagyjuk teljesen kihűlni és ezután végleges helyükre tesszük a lekvárokat.
Ajánlott Tupperware termékek:
6 l-es Kristály Tál
Konyhaművész nagy szűrő
TW Salátaszárító
TW Digitális Konyhamérleg
Mérőpohár
Mesterszakács Merőkanál
Mesterfogás keverőkanál
7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedény

Eper lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eper lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!