Hozzávalók:
Hozzávalók: 8 db
Krém: 6 dl
Tetejére: kb. 30 dkg. eper.
*
Elkészítés:
Elkészítés: 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük 4 evőkanál cukorral,A sárgákhoz pici olajat öntök, elkeverem, és a habhoz adom. Lassan bele keverem a sütőporos lisztet, és zsírozott,lisztezett tepsiben megsütöm.Ezt még egyszer megismétlem így két tésztát kapunk. A kígyó alakot papírból kivágom, ráteszem a tésztára és körbe vágom.Négy kígyó alakom lesz. Közben elkészítem a krémet: A tejben a pudingokat felfőzöm, hűtöm. A margarint a cukorral kikeverem,és ha meghűlt a puding, hozzá keverem.
Az első alakot megkenem krémmel, eperrel kirakom, ráteszem a tetejét, azt is megkenem krémmel,és a kígyó feje következik.A legnagyobb epret választom, rajthagyom a zöldjét,és kémmel hozzá ragasztom a tésztához. Késsel pici nyílást csinálok, és a levélből csinált nyelvet beleteszem.A szemeket zöld cukor drazséból csináltam. A végén csinálok rá 1 dl. vízből,és 1 kanál zselatiból aszpikot, avval kanem be az epret, hogy ne romoljon meg másnapra,és szép fénye legyen.


