Eper – banán lekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Eper – banán lekvár

Eper – banán lekvár

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

85 dkg tisztított eper
40 dkg tisztított banán
35 dkg cukor
1 citrom héja és leve
1 mk őrölt fahéj
1 tk Dr. Oetker Vanília aroma
1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1

*

Elkészítés:

Az epret és a banánt beleteszem a 2, 5 L-es Mirage Főzőedényembe és összeturmixolom teljesen. Ebben most nem hagyok darabokat, mivel lekvár készül, nem dzsem.
Rászórom a dzsemfixet, a cukrot és a fahéjat. Hagyom állni, hogy a cukor elolvadjon, közben többször megkeverem.
Míg a cukor olvadozik a gyümölcspépben, lereszelem a megmosott és emberi fogyasztásra alkalmas citromhéjat, majd kifacsarom a levét. Ehhez a Konyhagyöngye kis ügyeskémet használom.
Miután a cukor feloldódott a gyümölcsben, felteszem magas fokozaton főni a lekvárt. Forrástól számított 3-5 percig főzőm, végi erős lángon, de szigorúan állandó keverés mellett, mert a banán szívja lefelé, és leéghet, ha nem vigyázunk!
Mikor kész, leveszem a tűzről, kicsit hagyom hűlni és belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.
Tiszta csírátlanított üvegekbe töltöm. Lezárom az üvegeket, és 10 percre, fejre állítom, hogy a tető vákumozódjon. Ezután megfordítom, és végleges helyére teszem a finom lekvárt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eper – banán lekvár