Én így készítem a karajt, és a tarját.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szamoca42

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Én így készítem a karajt, és a tarját.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1.5kg csontozott 1karaj,,vagy tarja.
2 db közepes fej vöröshagyma,
2-3 fej foghagyma,
15 dkg  füstölt főtt tarja, vagy 1 csomag csípös paprikás szalámi.
Só, bors ízlés szerint,
10 dkg bacon szalonna,
1.5 dl félédes vörös bor,

*

Elkészítés:

A karajt,megmosom,és felszeletelem(13-14),de nem vágom szét alul egybe marad.
A hagymát felszeletelem, és tarját is annyi szeletre amennyi szeletet (rést) kaptam. Minden résbe kerül 1 db tarja,1 fél karika hagyma,1 kis gerezd fokhagyma ketté vágva.
Sózom ,borsozom két oldalról hurkapálcával, össze tűzöm, az egészet becsomagolom baconba és egy jénaiba teszem, ráöntök 1.5 dl félédes vörösbort, 1 db 4-be vágott hagymát a maradék fokhagymát rá szórom, alufóliával  letakarom és sütőbe alul felső sütés 160 fokon 1,5 órát sütöm.
Előző nap készítem, egy éjszakát hűtőbe teszem,majd másnap kiszedem a hurkapálcát és felszeletelem fóliával letakarva felmelegítem.
A tarja ugyan így készül, csak csípős paprikás szalámi kerül a szeletek közé.

Én így készítem a karajt, és a tarját.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Én így készítem a karajt, és a tarját.