Emeletes Epres Boldogság torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Emeletes Epres Boldogság torta

Emeletes Epres Boldogság torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Gyümölcstorta formához:
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt
6 ek. víz
Kerek torta formához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt
fél cs sütőpor
6 ek. víz
Legyező formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
1 kávés kanál sütőpor
Krém és díszítés:
2 csomag vanília puding
1 cs eper ízű puding
1és½ L tej
1 kg szép friss eper
3csomag epres  gyümölcs zselatin
500 ml tejszín habalap (,nem főzhető)
30 dkg cukor
Díszítéshez: 2 dl

*

Elkészítés:

Elkészítés :
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
Újra
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .
Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt pedig egy 32×24 cm tepsiben sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.
Amikor minden piskótánk megsült és kihült megtöltjük az így elkészített krémmel
A pudingokat  a tasakon található leírás szerint elkészítjük.a két vaníliásat külön egy liter tejjel és fél literrel az epreset is külön. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Cukrot utólag keverjük bele így nem ég le .Elkészítjük a habot jól felverjük .A kihült pudingba  elosztva háromnegyed és negyed arányba belekeverjük .Közben az eperből 30 dkg összeturmixolunk és a vaníliás krémhez adjuk.A többi epret jól megmossuk és lecsepegtetjük amíg megkenjük a lapokat .
A gyümölcstorta formának a tetejére tesszük a vaníliás krémet ,majd a kerek tortát ketté vagy 3 részre vágjuk megtöltjük a vaníliás krémmel majd a tetejét is megkenjük a krémmel .A piskóta lapot pedig egyforma csíkokra én 6 cm –re felvágtam. Őket  a finom epres  krémmel  egyenletesen egyforma mennyiséggel megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.Így lesz legyező formában a krém benne .Alul lesz a gyümölcstorta forma ,közepén a kerek torta forma és a tetején a legyező formában feltekert piskóta .A legfelsőnek is pici krémet teszünk a tetejére és a kimaradt krémes  részeken  gyönyörűen elhelyezzük a lecsöpögtetett epret .
A zselatinokat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen hogy szép sima legyen .
Két kisebb torta oldalát be lehet kenni tejszín habbal és díszíteni is lehet vele tetszés szerint.
A sütési idő egy piskótára vonatkozik .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Emeletes Epres Boldogság torta