Hozzávalók:
Készítek 3db piskótalapot (külön sütve). A narancs színt ételfestékkel készítettem (piros+citromsárga megfelelő arányban keverve)
Piskóta hozzávalók egy laphoz:
3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek finomliszt
3 ek víz
0,25 csomag sütőpor
vaj, liszt a forma kilisztezéshez
Amikor kisültek a lapok, az első lapot visszahelyezem a tepsibe és megkenem a meggypéppel,
majd babapiskótából keretet építek a piskóta szélén, hogy középre önthessem a többi meggypépet.
Meggypép hozzávalók:
0.5kg meggy
0.5dl meggyszörp
cukor ízlés szerint
2cs. zselatin
A magozott meggyet pürésítem, hozzáadom a szörpöt és ízlés szerint cukrot. Mielőtt beletenném a zselatint, kiveszek belőle annyit, hogy a maradék két piskótalapot meg tudjam kenni vele. Most beleteszem a zselatint és ráöntöm a babapiskótával körbekerített piskótalapra, majd hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a vanília krémet
Hozzávalók:
elkészítés
Amikor a meggypép megdermedt, rásimítjuk a vanília krémet és rátesszük a következő piskóta lapot, ezt megkenjük a félre tett meggyel, majd mehet vissza a hűtőbe.
Most elkészítjük a csoki krémet
Hozzávalók:
elkészítés
Amikor kész a csoki krém, rákenjük a piskótára. Az utolsó lapot úgy kenjük meg, hogy a megkent rész ne a tetejére kerüljön (nem kell eláztatni, mert akkor nem lehet dolgozni vele) rátesszük a csoki krémre és ezzel készen vagyunk. Mehet a hűtőbe 2 órára és csak utána szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk. Az élvezetek fokozása érdekében készíthetünk hozzá még csoki öntetet J
*
Elkészítés:
Készítek 3db piskótalapot ( külön sütve ).
A narancs színt ételfestékkel készítettem ( piros + citromsárga megfelelő arányban keverve ) Piskóta hozzávalók egy laphoz : 3 db tojás 3 ek porcukor 3 ek finomliszt 3 ek víz 0, 25 csomag sütőpor vaj, liszt a forma kilisztezéshez Amikor kisültek a lapok, az első lapot visszahelyezem a tepsibe és megkenem a meggypéppel, majd babapiskótából keretet építek a piskóta szélén, hogy középre önthessem a többi meggypépet.
Meggypép hozzávalók: 0.
5kg meggy 0.
5dl meggyszörp cukor ízlés szerint 2cs.
zselatin A magozott meggyet pürésítem, hozzáadom a szörpöt és ízlés szerint cukrot.
Mielőtt beletenném a zselatint, kiveszek belőle annyit, hogy a maradék két piskótalapot meg tudjam kenni vele.
Most beleteszem a zselatint és ráöntöm a babapiskótával körbekerített piskótalapra, majd hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a vanília krémet Hozzávalók: 1 l tej 8 ek cukor 6 evőkanál finomliszt 4 evőkanál keményítő 4 db tojássárgája 6 csomag vaníliás cukor Vanília aroma (ízlés szerint) 0, 25dkg vaj elkészítés Minden hozzávalót összekeverünk Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.
Amikor a meggypép megdermedt, rásimítjuk a vanília krémet és rátesszük a következő piskóta lapot, ezt megkenjük a félre tett meggyel, majd mehet vissza a hűtőbe.
Most elkészítjük a csoki krémet Hozzávalók: 0, 5 l tej 7 ek cukor 3 evőkanál finomliszt 2 evőkanál keményítő 2 db tojássárgája 6 evőkanál cukor 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 0, 125dkg vaj elkészítés Minden hozzávalót összekeverünk Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.
Amikor kész a csoki krém, rákenjük a piskótára.
Az utolsó lapot úgy kenjük meg, hogy a megkent rész ne a tetejére kerüljön (nem kell eláztatni, mert akkor nem lehet dolgozni vele) rátesszük a csoki krémre és ezzel készen vagyunk.
Mehet a hűtőbe 2 órára és csak utána szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk.
Az élvezetek fokozása érdekében készíthetünk hozzá még csoki öntetet J