Hozzávalók:
6-8 szelet flekkennek való disznóhús
1,5-2 kg burgonya
4-5 cikk fokhagyma
fűszerkeverék.bors .só
3-4- kanál liszt ,(amibe a húsoket megforgatjuk)
kevés zsiradék
*
Elkészítés:
-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel
-a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük.
–lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszorjuk,ráhelyezzük a flekken szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá….letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a foliát eltávolitjuk , pirosra sütjük a húsokat és még 10-15 percig
–