Hozzávalók:
1/2 kg finomliszt,1 csapott ek zsír,1 db tojás,320 ml langyos víz, egy mokkáskanálsó, 1 ek ételecet
Töltelék: 4 nagy szem barack, tisztítva, apró kockákra vágva, 2 ek cukor, 2 vaniliáscukor, 1 baniliapudingpor.
Másikhoz: Túró, cukor ízlés szerint, csipet só, vaniliáscukor, citromhéj, mazsola
*
Elkészítés:
A tésztához valókat jól osszedolgoztam és deszkára téve, leborítva kb 2 órát pihentettem.
Ezalatt elkészítette, a töltelékeket, a barackot a cukorral összerottyantottam és hozzáadtam a pudingport, jól elkevertem és kihűtöttem.
A túróshoz a túrót a sóval a cukorral, vaniliáscukorral és a citromhéjjával jól összetörtem, hozzáadtam a mazsolát.
Egy nagy abroszt tettem az asztalra, kicsit megszórtam rétesliszttel és elkezdtem nyújtani a tésztát.
Én kettő lapot csináltam belőle, de akkorára húztam mint az asztal lapja, majd a szélét körben levettem róla, egy kis gombónak eltettem.
A tésztaát 4 oldalról visszahajtottam a teríő segítségével és megpötyögtettem vaj és tejfől összeolvasztott keverékével (a tepsit is ezzel pötyögtettem be mielőtt beleraktam a rétestésztát.
Először a barackos pudingos krémet szórtam bele, hogy arányosan mindenhova kerüljön és az abrosz segítségével feltekertem és beraktam a tepsibe.
A túróst ugyanigy elkészítettem és beraktam a tepsibe.
A tetejükre ismét pötyögtettem tejfölös vajat.
Amit leszedtem a 2 tésztaszélét összegyúrtam, kinyújtottam és sós túróval megkentem.
Feltekertem és csigára vágtam.
Ez sós lett!.
Mivel életem első saját készítésű rétese, nem gyönyörű, de annál finomabb!
Fogadjátok szeretettel!