Hozzávalók:
Hozzávalók:
5 db vajas croissan ( töltelék nélkül)22 cm-es tortaforma ( lásd a képen)
1 tk rózsavíz
1 ek narancslé
3 dkg mazsola
3 ek vaníliaaroma
3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
2 dl zsíros tej
10 dkg fehércsokoládé aprítva
4 nagy tojás
18 dkg barna cukor
1 citrom reszelt héja
porcukor a szóráshoz.
*
Elkészítés:
Elkészítése: A croissantokat négyfelé vágjuk és a kivajazott formába szép sorba helyezzük.
Locsoljuk meg a narancslével, és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, és a csokoládét adjuk hozzá, majd már levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni.
Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal.
A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez.
Öntsük a croissant-okra.
Fedjük le a tálat, és tegyük félre 30 percre.
Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje.
Hintsük a tetejét porcukorral, majd mint a tortát tálaljuk is.