Hozzávalók:
Tésztához:
6tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2ek kakaó
Krémhez:
10dkg margarin vagy vaj
10dkg porcukor
3dl tej
1cs vaniliás pudingpor
2db banán
Bevonáshoz:
10dkg ét tortabevonó
fél dl tejszín
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük,sárgáját kikeverjük a cukorral.A lisztet a kakaóval összekeverjük,megszitáljuk,hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez,majd óvatosan adagoljuk,és keverjük bele a fehérjék habját.Gáztepsi méretű sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk,szépen elsimítjuk,és 170-180 fokos sütőben kb.12 percig sütjük.
Egy másik sütőpapirt enyhén meglisztezünk,és erre fogjuk borítani a tésztánkat.Lehúzzuk róla a sütőpapírt,amin sült,és a másik segítségével feltekerjük.Amíg hül elkészítjük a krémet.
A pudingport felfőzzük a tejben,kihűtjük.A margarint kikeverjük a porcukorral,majd beledolgozzuk a kihült pudingot.
Tésztánkat visszatekerjük,és bekenjük a krémmel.A banánokat alul helyezzük el,és feltekerjük.
Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk,és bevonjuk vele a tekercsünket.Legalább 1órára hűtőbe tesszük,szeleteljük.