Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Piskótát készítek: 7 tojást külön választok, a fehérjét kemény habbá verem 1 csipet sóval.
A sárgáját a 3 evőkanál barna cukorral és az 1 evőkanál lágy barna nádcukorral habosra keverem.
1 evőkanál Holland kakaót elkeverek 7 evőkanál rizsliszttel, csipet szódabikarbónával (kevés citromlében feloldva), és a sárgájához adom.
Elkeverem, hozzáadom két részletben a felvert fehérjét, és finoman, lazán összedolgozom, vigyázva, hogy a habot ne törjem össze.
A tepsibe sütőpapírt teszek, rá a piskótatésztát, elsimítom.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm, kb.
15 perc.
Ha készen van, a sütőpapíron hagyva félbehajtom, hagyom kihűlni.
Addig elkészül a krém: 15 dkg puha vajat, 3 evőkanál porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, kb.
7 dkg kissé lepirított, ledarált diót (vagy más olajos magvat, pl.
mogyoró, mandula, tökmag…), 1 evőkanál növényi tejet és 4 érett banánt jól összedolgozok, krémesre keverem.
Ha a piskóta kihűlt, kihajtom és rákenem a krémet, de egy keveset hagyok a tetejére.
A közepére teszek 2 egész lehetőleg egyenes banánt, és egymásra hajtom a piskótát.
A tetejére kenem a megmaradt krémet, megszórhatom darált dióval vagy csoki forgáccsal.
Egy alma hattyút/kacsát „faragok” rá, vagy nem.
🙂


