Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 -25 dkg darált lapocka, 1 fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1 db tojás, olaj, só, őrölt fekete bors, 1 kg burgonya, 3 ek púpozott tejföl, 150ml víz, 8 dkg reszelt sajt, zöldpetrezselyem
*
Elkészítés:
Elkészítése: Tisztítsuk meg a hagymát és a répát majd reszeljük le.
Tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük karikákra.
A hagymát és a répát pirítsuk meg forró olajban, hagyjuk kihűlni és adjuk a darált húshoz, fűszerezzük, keverjük hozzá a tojást.
Formázzunk gombócokat belőle, majd tegyük egy olajjal kikent sütőformába és rakjuk körbe a karikára vágott burgonyával.
Előmelegített sütőben süssük 20 percet.
Keverjük össze a tejfölt a vízzel, a sóval és az őrölt borssal, öntsük a tetejére és még süssük 30 percet.
5 perccel az elkészülése előtt szórjuk meg reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel