Hozzávalók:
*35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*2 közepes szál sárgarépa
*10 dkg eperlevél tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb.
2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.